به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید وفا با اشاره به اینکه برای حفظ سلامت فردی زائران باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، گفت: زائران از سجاده، مهر، تسبیح، چادر نماز، کتب ادعیه و قرآن و زنجیر شخصی استفاده کنند و در صورت ضرورت اقامت در محلهای اسکان موقت یا اضطراری، ترجیحا از پتو، ملحفه، حوله، لیوان و وسایل غذا خوری شخصی استفاده نمائید.
وی با بیان اینکه در صورت حضور در مراسم و مناسبتهای مذهبی از آب بطری شده (بسته بندی بهداشتی) استفاده شود، گفت: در مکانها یا زمانهایی که با پدیده گرد و غبار مواجه شدید از ماسک مناسب استفاده کنید و از تمیز بودن دستها قبل از مصرف مواد غذایی مطمئن شوید.
وی تاکید کرد: از مصرف مواد غذایی پخته شده که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده جدا خودداری کرده و در صورت لازم به نگهداری مواد غذایی پخته شده بیش از دو ساعت آنها را در یخچال (دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد) و یا بر روی شمعک گاز (بالای ۶۳ درجه سانتیگراد) نگهداری شود.
دکتر وفا با اشاره به اینکه از نوشیدن چای و سایر نوشیدنیهای داغ، در لیوانهای یکبار مصرف شفاف خودداری شود، گفت: از استعمال دخانیات در مکانهای عمومی و از پراکندگی زباله در محلهای توزیع نذورات، اسکان و مسیرهای تردد به منظور حفظ محیط زیست خودداری نمایید.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از شیوع بیماری وبا قبل از غـذا خـوردن و بـعـد از رفتن بـه توالت دستهای خود را بـا آب و صـابون خوب بشویید، گفت: از صابونهای جامد همگانی برای شستن دستها استفاده نکنید مگر اینکه صابون مخصوص خودتان باشد.
دکتر وفا با اشاره به اینکه ازمصرف دوغ و ماستهای محلی پرهیز نمایید و از لیوان و قاشق شخصی استفاده کنید، گفت: درهنگام شیوع وبا از دست دادن پرهیز کنید و درصورت مشاهده علایم اسهال بایستی مایعات فراوان و پودر (ORS) را مطابق با دستورالعمل نوشته شده بر روی آن مورد استفاده قرار دهید و سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
وی تاکید برای جلوگیری از گزش با پشه آئدس باید اقدامات مختلفی انجام شود، گفت: تعبیه درب یا پوشش قابل جابه جایی بر روی ظرف ذخیره سازی آب، تخلیه و تمیزکردن مرتب ظروف محتوی آب (زیرگلدانی و ... (جمع آوری زبالهها و دفع صحیح آنها به طوری که مانع از جمع شدن آب داخل آنها شودو نصب توری بر روی درب و پنجره ها، استفاده از لباس پوشیده و پشه بند در طول روز از جمله اقدامات پیشگیرانه است.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از تب دنگی دستها را چندین بار در طول روز با آب و صابون بشویید و بدون استفاده از وسایل حفاظتی (دستکش، روپوش و ...) از تماس با لاشه، احشاء، خون و ترشحات دام خودداری کنید
وی تاکید کرد: از خوردن گوشت، جگر، دل و قلوه خام و نیم پخته و از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز دام پرهیز کنید.